Gaseste-ți locul în Biserica Poarta Cerului

Noi credem ca Dumnezeu ne-a dat la fiecare anumite aptitudini speciale si ne-a transmis sa avem grija sa le folosim in ajutorarea noastra reciproca, transmitand mai departe numeroasele feluri de binecuvantari ale Lui. Tu stii care este acel dar si locul unde Dumnezeu vrea sa-l folosesti? Asteptam sa-ti gasesti locul in biserica, intr-unul din departamentele prezentate mai jos.

Atunci cand vei gasi locul inimii tale, al intelectului tau, al sufletului si spiritului tau, te vei afla la locul potrivit. In acel moment, oriunde ai fi, oricare ar fi situatia ta materiala si sociala, vei simti ca locul tau se gaseste acolo. Te vei simti implinit!

Muzică

“Neprihăniţilor, bucuraţi-vă în Domnul! Oamenilor fără prihană le şade bine cântarea de laudă. Lăudaţi pe Domnul cu arfa, lăudaţi-L cu alăuta cu zece coarde. Cântaţi-I o cântare nouă! Faceţi să răsune coardele şi glasurile voastre.” Psalmul 33:1-3

Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a fost considerată un element vital în închinarea ce trebuie adusă înaintea lui Dumnezeu. Aşa au gândit si cei doi dirijori, aflând viziunea pe care Dumnezeu a dat-o fratelui pastor Nelu Filip, aceea de a deschide o nouă biserică penticostală în Timişoara.

Odată cu înfiinţarea bisericii Poarta Cerului în decembrie 2005, fraţii Teo & Remus Alazăroae au pus bazele corului mixt, împreună cu un grup restrâns de tineri creştini, dedicaţi lucrării la care au fost chemaţi. De-a lungul anilor, acestui grup s-au alăturat şi alţi tineri care au simţit chemarea de a-L sluji pe Dumnezeu prin cântare.

Este un lucru de dorit şi plăcut înaintea Domnului să fim cu inima gata pentru a-L lăuda! Fiind convinşi de acest adevăr, coriştii bisericii Poarta Cerului işi pun la dispozitia Domnului, inima, talentul, puterea, timpul şi intreaga viaţă.

În viaţa bisericii Poarta Cerului muzica corului are un rol deosebit de important. Prin stilul pe care îl abordează si prin mesajele diverse (evanghelizare, mângâiere, bucurie), cântările corului îi ajută pe cei prezenţi să intre într-o atmosferă de închinare şi părtăşie cu Dumnezeu. Conştienţi de responsabilitatea slujirii lor în biserică prin susţinerea închinării, rugaciunea corului este ca prin ungerea Duhului Sfânt, fiecare cântare sa fie spre Slava Domnului, a zidirii bisericii şi a apropierii de Domnul a celor care o ascultă.

Iubind cântarea, cu ajutorul Domnului, al dirijorilor şi al fiecărui membru în parte, corul bisericii caută să exceleze mereu şi mereu în calitate şi în manifestarea dragostei faţă de Cel care merită toată slava, cinstea şi onoarea!

Dacă simţi chemarea de a-L sluji pe Dumnezeu în acest mod, ai talent şi o inimă bună, dacă eşti gata să fii responsabil în această slujire şi doreşti sa te implici, poţi lua legatura cu dirijorii:

Teo şi Remus Alăzăroae
0768 366144, [email protected]

“Lăudaţi pe Domnul!”

Afișați mai mult

Școala duminicală

“Învaţă pe copil calea pe care trebuie să o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Proverbe 22:6

Copiii de azi vor forma familiile şi Biserica de mâine, de aceea împreună cu părinţii dorim să contribuim la clădirea şi consolidarea unor caractere frumoase care să devină o binecuvântare atât pentru oameni, cât şi pentru Dumnezeu.

Şcoala Duminicală e locul unde mulţi dintre copii fac deja primii paşi pe calea credinţei, se hotărăsc în a-L urma pe Hristos şi îşi conturează o viziune în ceea ce priveşte viitorul lor în lucrarea Domnului.

Şcoala Duminicală se desfasoară duminica, concomitent cu orarul slujbelor din biserica. Astfel, copiii sunt aşteptaţi dimineaţa între orele 9.00 – 12.00 si seara între orele 18.00 – 20.00. Copiii sunt împărţiţi pe categorii de vârstă după cum urmează: grupa mică (cu vârsta cuprinsă între 2-4 ani), grupa mijlocie (cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani), grupa mare (cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani) şi grupa de adolescenţi.

Biserica Poarta Cerului e interesată de lucrarea cu copiii şi oferă sprijin acestei lucrări, în primul rând prin existenţa unui spaţiu special amenajat pentru desfăşurarea programului şi oferă posibilitatea organizării activitătilor într-un mod personal în funcţie de vârsta copiilor, de cunoştinţele lor intelectuale şi cele spirituale, şi nu în ultimul rand punând la dispoziţie diverse resurse materiale.

Învăţătorii de la fiecare grupă înţeleg importanţa implicării în slujirea copiilor prin prezentarea Bibliei pe întelesul lor. Scopul activităţilor de la fiecare grupă este acela de a ajuta la transformarea şi creşterea spirituală a copiilor, mai mult decât dobândirea unor cunoştinte. Ceea ce noi sădim acum în ei va aduce rod odată cu trecerea anilor.

Dumnezeu ne-a chemat pe toţi să îl slujim. O parte a acestei slujiri este şi lucrarea cu copiii. Dacă eşti unul dintre cei chemaţi să slujeşti copiilor, eşti aşteptat să te alături celorlalţi colegi cu aceeaşi chemare. Dacă nu ştii ce chemare ai, dar vrei să încerci în acest domeniu, eşti binevenit!

Persoana de contact: Avram Sabou - Copii, învăţători, vă aşteptăm cu drag!

Afișați mai mult

Misiune

“Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Matei 28:19-20

Rolul Bisericii a fost, este şi va fi până la „sfârşitul veacului” acela de a-L duce pe Hristos în mijlocul lumii. Înţelegând că fără lucrarea de misiune îşi pierde scopul şi ţelul, biserica Poarta Cerului implică toate resursele umane, spirituale şi materiale de care este nevoie în proclamarea adevărului Evangheliei prin:

SCOP

Noi credem că scopul lui Dumnezeu este acela de a avea oameni după chipul şi asemănarea Sa. Credem că scopul final al lucrării lui Cristos este acela de a "duce pe mulţi fii la slavă" (Evrei 2:10).

Scopul nostru este acela de a mobiliza şi de a echipa tineri plini de pasiune pentru această lucrare, dornici să-L facă cunoscut pe Dumnezeu în zone în care sunt puţini credincioşi. Dorim ca tot mai mulţi oameni să fie atraşi de Cuvântul lui Dumnezeu şi să-L primească ca Mântuitor.

ACTIVITĂȚI

Biserica Poarta Cerului se implică în formarea grupurilor de misiune în care sunt implicaţi tineri care înţeleg planul lui Dumnezeu pentru viaţa lor şi doresc să promoveze valorile creştine. Liderii acestor grupuri stabilesc întâlniri care îi ajută pe tineri să-L cunoască pe Dumnezeu mai bine, să crească în relaţia cu El, să trăiască mai mult ca El şi să-şi descopere chemarea şi darurile primite de la Dumnezeu pentru a le folosi în misiune.

Activitatea de misiune nu presupune doar deplasarea grupurilor în diferite localităţi, la biserici cu un număr redus de membri în care nevoia de slujire este foarte mare ci şi implicarea în alte zone din ţară, în special Oltenia, prin proiecte pe termen lung sau scurt.

Susţinem misiunea în Oltenia printr-o strânsă legătură cu familii de misionari stabiliţi în această zonă, prin activităţi propriu-zise de misiune (evanghelizare, lucrarea cu copiii, vizite la bolnavi), prin sprijin financiar acordat bisericilor aflate în construcţie şi prin multă rugaciune atât pentru echipele care pleacă în misiune cât şi pentru cei care aud Vestea Bună.

VIZIUNE

Suntem convinşi că Dumnezeu ne-a chemat pe fiecare dintre noi să fim un misionar, să ducem Cuvântul Lui până la marginile pământului, să Îl facem cunoscut la orice persoană şi ştim că suntem toţi implicaţi în misiunea lui Dumnezeu de a-şi vesti dragostea şi de a-şi răscumpăra un popor. Vrem să fim o Biserică deschisă pentru cei nemântuiţi şi să folosim orice oportunitate pentru a câstiga suflete pentru Cristos. Pe viitor, dorim ca această lucrare să se dezvolte în special în localităţile din Oltenia. Pentru aceasta, ne propunem să formăm misionari care să ajute la plantarea de noi biserici, să iniţiem diverse acţiuni sociale (consiliere, vizite la bătrâni, asistenţă socială pentru copii, acţiuni caritabile) şi să atragem resurse financiare pentru sprijinirea construirii de biserici în zona Olteniei.

Motivaţi de porunca Domnului de a merge şi a face ucenici, de holdele care sunt coapte dar şi de măreaţa răsplătire, haideţi să fim împreună harnici pentru Hristos şi să spunem: ”Sunt aici, stau la dispoziţia Ta”.

Afișați mai mult

Multimedia

Multimedia este un departament destinat oamenilor creativi, preocupaţi de informaţie şi actualitate, care doresc să inoveze programele din biserică, într-un mod pozitiv şi spiritual, mai ales în domeniul online.

Dumnezeu ne-a dat daruri diferite tocmai pentru ca împreună să desăvârşim o lucrare bună, să ne completăm în slujire cu pasiune şi muncă.

Nu trebuie decât să te implici cu seriozitate, să ai cunoştinte generale despre media, o predispoziţie definită spre acest domeniu şi restul învăţăm împreună. Iar dacă vom avea noi de învăţat de la tine, te aşteptăm cu multă bucurie! Suntem deschişi ideilor şi vrem să devenim cei mai buni în domeniul în care am ales să-L slujim pe Dumnezeu.

Pentru că în prezent mass-media şi internetul sunt la îndemâna tinerilor mai mult decât oricând, noi ştim că acest lucru poate avea atât un impact pozitiv cât şi unul negativ asupra lor. Ei pot alege ce să citească, să vizioneze sau să asculte atâta timp cât au de ales.

Departamentul multimedia din biserica Poarta Cerului doreşte să formeze o echipă de oameni care să contribuie la transmiterea mesajului creştin prin toate mijloacele mass media, pentru ca acest mesaj să fie aproape de oameni şi să facă parte din alegerile lor.

Dacă doreşti să faci parte din echipa media, asteptăm să ne contactezi accesând formularul de contact sau să iei legătura cu Calin Martinconi. Pune-ţi ideile în practică!

Afișați mai mult

Ne-ar placea sa intri in contact cu noi pe