Înconjurat de mulțime și totuși singur

12 Septembrie 2017 - Luminita Marinescu


Ți s-a întâmplat vreodată să fii în mijlocul unei mari mulțimi și totuși să te simți singur? Să fii înconjurat de prieteni și totuși să simți singurătatea ca pe cea mai mare povară? Mie mi s-a întâmplat și fie că vrei sau nu să recunoști, cred că la un moment dat în viață și tu, cititorule dragă, te-ai simțit singur, chiar dacă erai în mulțime.
Singurătate vine și fără să vrei se cuibărește în sufletul tău, se lipește așa tare de tine că uneori ai impresia că te sufoci. Privești în jurul tău și vezi cum prietenii tăi se distrează, vezi zâmbetele largi ce le brăzdează chipurile și îți dorești și tu să fii fericit, să te bucuri împreună cu ei, dar nu poți. Vrei să fugi de mulțime, să fii singur, să nu te vadă nimeni ca să nu fi întrebat ce-i cu tine pentru că n-ai știi ce să răspunzi.
M-am întrebat de ce ne simțim singuri uneori și am realizat că de fapt fericirea și bună starea noastră o legăm de cei din jur. Dacă anumite circumstanțe ne provoacă întristare, atunci ne retragem în spatele scutului nostru de protecție și începem să ne facem tot felul de scenarii.
Cel rău așteaptă doar o portiță prin care să intre în inima noastră și să amplifice ceea ce simțim. Și dintr-un lucru banal construim în mintea noastră bariere și ziduri care ne despart de cei care fac parte din viața noastră.
Când Dumnezeu l-a văzut pe Ilie singur în peșteră, l-a întrebat: „Ce faci tu aici Ilie?” (1 Regi 19:9) și i-a dat sarcini, nu l-a lăsat să se cufunde în singurătate. Asemenea lui Ilie, ne întreabă și pe noi Domnul: „De ce singuri în mulțime?”.
Singurătatea este una dintre cele mai puternice arme ale celui rău, ea nutrește în inima noastră resentimente, întristare, amărăciune și întotdeauna duce la depresie. De aceea, fă orice și n-o lăsa prea mult în viața ta.
Atunci când te simți singur, caută compania unui prieten, vobește cu cineva, pentru că doar așa singurătatea nu poate pune stăpânire pe tine.
Implică-te tot mai mult în diverse activități, în slujire, ca mintea ta să nu aibă timp să se gândească la sentimente negative.
Uită-te în jurul tău și fii tu pentru ceilalți ceea ce ai vrea ca ei să fie pentru tine ca să nu te mai simți singur. Luptă cu ceea ce simți și ieși la suprafață! Nu ești singur – Dumnezeu este de partea ta și cu tine!
Singurătatea este bună doar dacă știi să o folosești înțelept! De exemplu, Domnul Isus se retrăgea adesea din mulțime și căuta să fie singur pentru a se umple de prezența lui Dumnezeu. Sunt benefice momentele de singurătate în viața noastră pentru a ne evalua viața și a ne reorganiza prioritățile, pentru a sta înaintea lui Dumnezeu ca să primim sfat, îndrumare și putere, dar o perioadă prea mare de singurătate face mult mai mult rău decât îți poți imagina.
Privește în sus și lasă-L pe Dumnezeu să-ți inunde ființa de prezența Lui și niciodată nu te vei mai simți singur, pentru că atunci când Dumnezeu îți este suficient, singurătatea nu-și găsește locul în inima ta.

« Simpli călători

Când cerul e de aramă »