Caut un om…

12 Iunie 2017 - Luminita MarinescuCaut un om…
“Caut printre ei un om care să înalțe un zid și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea...” spunea Domnul lui Ezechel odinioară și aceleași cuvinte ni le adresează și nouă astăzi.
Și astăzi Domnul caută un om care să stea în spărtură! Ești tu gata să te ridici și să spui “Eu sunt omul!”? Cântăm adesea “sunt aici, la dispoziția Ta”, dar atunci când ne cere Domnul anumite lucruri, să mergem în numele Lui sau să stăm pe genunchi, în mijlocire pentru diverse cauze nu suntem disponibili. Vrei să fii omul pe care îl caută Dumnezeu?
Domnul caută un om care să caute fața Lui, care să-și dorească prezența Lui, oameni plini de pasiune pentru El, un om căruia să-I pese de cei ce pier. Suntem noi acei oameni care trăiesc cu impact pentru împărăția lui Dumnezeu?
Un lucru prețios pe care îl poți da Domnului este timplu tău! Trăim într-o lume plină, agitată, într-o lume în care n-avem timp. Timpul tău este prețios înaintea Lui! Și azi Dumnezeul Suveran privește din slava și caută…
…caută un om gata să le spună oamenilor despre El, gata să-I smulgă din împărăția întunericului, dar noi vorbim despre orice altceva numai despre Dumnezeu nu, uitând că la final ne-așteaptă veșnicia.
…caută un om gata să meargă să aline lacrima celor în suferință, celor aflați în lipsuri și-n nevoi, dar noi privim prea mult la suferințele și lipsurile noastre, uitând că alții sunt mult mai săraci ca noi.
…caută Dumnezeu un om gata să stea pe genunchi să mijlocească pentru țară, pentru cei pentru care nimeni nu se roagă, dar prea puțini suntem cei care ne luăm acest angajament în fața Lui, privind prea mult la cererile noastre, la rugăciunile noastre neîmplinite.
…caută oameni cărora să le pese de oameni, dar suntem mult prea ocupați să strângem și să avem, uitând că tot ceea ce avem este doar prin harul Lui.
O, Doamne, ajută-ne să conștientizăm că ai nevoie de timpul nostru, de inima noastră întreagă, de pasiunea noastră, de energia și disponibilitatea noastră!
Acum când poți, pune-te la dispoziția Lui, dăruiește-I timpul și inima ta și vei vedea că bucuria care vine din El nu se compară cu nimic din această lume. Acum e timpul potrivit să lucrezi spre slava și gloria Lui! Ziua de mâine nu este a ta și cu ziua de azi nu te vei mai întâlni niciodată, așa că…te îndemn, dragul meu, profită AZI și dă-I Domnului disponibilitatea ta!
El nu va lăsa nerăsplătit nimic din ceea ce facem pentru El.
,,Caut un om”. … ,,eu sunt acel om, Doamne!”

« PRISOSUL INIMII

Lecţiile profunde ale vieţii »