Biserica Poarta Cerului

ISTORIC

Biserica „Poarta Cerului” din Timișoara a luat ființă prin voia lui Dumnezeu, ca urmare a viziunii pe care El a dat-o păstorului Nelu Filip în anul 2005. Împreună cu un grup de 28 de credincioși au început să se adune la părtășii de rugăciune timp de câteva luni, perioadă în care această viziune s-a cristalizat, iar în 11 decembrie ale aceluiași an Poarta Cerului și-a deschis porțile pentru oamenii doritori să intre pe dorita poartă a cerului, a fericirii veșnice cu Isus Cristos.

La Poarta Cerului, entuziasmul slujirii lui Dumnezeu este la el acasă. O biserică tânără, formată din oameni tineri care și-au pus la dispoziția lui Dumnezeu talentele lor, puterea lor, timpul lor și viața lor. Aici închinarea este molipsitoare, învățătura este motivatoare, părtășia este atrăgătoare pentru că prezența lui Dumnezeu este copleșitoare.

Poarta Cerului este mai mult decât un nume, este o realitate în care credem, este locul în care oamenii pot gusta din atmosfera cerească, pot arunca o privire spre Cerul pregătit de Dumnezeu pentru răscumpăraţii lui, pot asculta glasul lui Dumnezeu care vorbeşte, pot asculta cântarea cerească adusă pe pământ şi pot lua hotărârea de a păşi dincolo, în Împărăţia lui Dumnezeu spre a fi cu El şi aici şi apoi ACOLO pentru vecii vecilor.

Nelu Filip

Nascut în 10 august 1962 în Dej, jud. Cluj, într-o familie de credincioși penticostali. Satul Valea Groșilor, din imediata apropiere a Dejului a fost locul copilăriei, iar de la vârsta de 15 ani s-a mutat la Timișoara, activând în Biserica Penticostală de pe str. Romulus și apoi slujind în Biserica Elim. A studiat la Christ for The Nations Institute din Dallas, Texas, apoi la Institutul Teologic Penticostal din București și la Facultatea de Jurnalism a Universității Tibiscus din Timișoara. În anul 2005 a deschis Biserica Poarta Cerului pe care o păstorește și în prezent.

Este în același timp membru al Comitetului Executiv al Cultului Creștin Penticostal și președinte al Comunității Regionale Penticostale Arad.Este căsătorit cu Lidia și împreună au patru copii: Angela, Cristi, Anda și Daniela.

Alexandru Guler

S-a născut în data de 22 septembrie 1957 în localitatea Hodișel, judeţul Bihor. A copilărit în localitatea "Hodișel", judeţul Bihor. Este absolvent al Universitatii Politehnica Timișoara, promoţia 1978-1983,a urmat cursuri post universitare de Finanțe – Contabilitate la Universitatea Ecologica Timișoara și absolvent al Facultății de Teologie Osijek Croația – Extensia Timișoara în anul 1997. Este căsătorit cu Maria, împreună cu care are șase copii.

Din anul 2005 și pana în prezent slujeşte ca prezbiter în Biserica Penticostală Poarta Cerului din Timisoara, având responsabilităţi pastorale şi în bisericile penticostale din zona oraşului Timișoara.

Eusebiu Stanilă

S-a născut în data de 10 Martie 1970 în localitatea Tomeşti, judeţul Timiş, unde a şi copilărit. A urmat cursurile Școlii Generale de 10 clase din Tomeşti, judeţul Timiş. A absolvit cursurile Şcolii Biblice Cristos pentru România, din Timişoara. În anul 2001 se stabileşte în Timişoara şi se căsătoreşte cu Mihaela. Împreună sunt o familie binecuvântată cu două fetiţe: Damaris şi Daria. În perioada 2009-2012 slujeşte ca diacon în biserica Poarta Cerului din Timişoara. În decembrie 2012 este ordinat ca prezbiter.

De atunci şi până în prezent slujeşte ca prezbiter în biserica Poarta Cerului, având diferite responsabilităţi. Se ocupă, în mod special, de creşterea spirituală a noilor convertiţi şi de integrarea acestora în biserică. Este membru al Comitetului Pastoral din biserica Poarta Cerului.

Romică Florescu

S-a născut în data de 5 Noiembrie 1973 în localitatea Rădăuţi, judeţul Suceava. A copilărit în localitatea Dorneşti, judeţul Suceava până vârsta de 18 ani. A urmat cursurile Liceului Agricol din Timişoara şi a absolvit cursurile Şcolii Biblice Cristos pentru România, din Timişoara. În anul 1998 pleacă la Roma, în Italia, unde participă activ la fondarea a două biserici penticostale şi la pregătirea pentru slujire a tinerilor din Italia. În anul 2003 este ordinat ca diacon în biserica Betel din Roma, unde slujeşte ca diacon timp de 2 ani. Împreună cu familia, se întoarce în Timişoara, în anul 2005. Este căsătorit cu Dorina şi sunt o familie binecuvântată cu două fetiţe: Rebeca şi Debora.

În prezent slujeşte ca diacon în biserica Poarta Cerului din Timişoara şi este membru al Comitetului Pastoral din biserica Poarta Cerului.

Nelu Filip

Sandu Guler

Eusebiu Stanilă

Romică Florescu

Ne-ar placea sa intri in contact cu noi pe