Bucuria

31 Ianuarie 2015 - Bianca Bortis


„Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” Filipeni 4:4
Conform DEX, bucuria este un sentiment de mulţumire, o stare sufletească de satisfacţie. Înainte să-L cunosc pe Dumnezeu căutam bucuria în lucrurile acestea trecătoare şi ajungeam în cele din urmă să îmi dau seama că e un sentiment de moment. Rămânea întotdeauna un loc gol în inima şi în sufletul meu. În ziua în care L-am cunoscut pe Cel ce poate să aducă bucuria mântuirii, o bucurie cum nimeni altcineva sau altceva nu poate da, orice gol din inima mea a fost umplut. Această bucurie depinde de noi înşine şi de intensitatea cu care o lăsăm să fie trăită în vieţile noastre, prin părtăşia pe care o avem cu Dumnezeu.
Încercam să-mi imaginez intensitatea bucuriei. Priveam o floare şi ştiam că pentru a arăta frumos, floarea trebuie îngrijită. Am înţeles acelaşi lucru şi cu privire la bucurie: ea trebuie îngrijită şi hrănită. Aşa cum o simplă adiere poate distruge o floare, la fel şi păcatul este acela care poate să ne separe de Dumnezeu şi să ne fure bucuria. Mărturisirea păcatului comis înseamnă o restabilire imediată a legăturii noastre cu Dumnezeu. David, după ce a păcătuit, şi-a mărturisit păcatul şi s-a rugat Domnului să îi redea bucuria mântuirii. Psalmul 51:12 „Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale…”
Scriptura, Cuvântul lui Dumnezeu pe care El însuşi ni l-a lăsat, este o hrană pentru vieţile noastre. Ieremia 15:16 spune: „Când am primit cuvintele Tale, le-am înghiţit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne Dumnezeul oştirilor!” Am avut momente în viaţa mea în care nu ştiam ce să fac în unele situaţii, dar m-am rugat, mi-am deschis inima în faţa lui Dumnezeu şi de cel mai multe ori după ce am vorbit cu El am simţit o reîmprospătare şi o bucurie profundă. 
         Părtăşia cu cei care Îl cunosc şi Îl iubesc pe Dumnezeu, bucuria de-a fi împreună cu cei care Îi slujesc Lui, sunt factori care contribuie la îngrijirea şi hrănirea bucuriei în viaţa noastră de creştini. Aşa cum spune şi Psalmul 133:1 „Iată, ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!” Dacă noi, copii ai lui Dumnezeu, trăim în concordanţă cu Scriptura şi ascultăm de Dumnezeu, atunci indiferent ce ar veni în viaţa noastră, bucuria aceea, adică bucuria mântuirii, va fi în permanentă în viaţa noastră. E o bucurie ce trebuie să se reflecte pe chipul nostru şi în vieţile noastre. 



« Mulţumirea ca mod de viaţă

În curte, în pridvor, afară »